Kersttrends 2015; Interieur en kerst-tafel

kerst trends 2015

Wat is december toch altijd een drukke maand; Sinterklaas, verjaardagen, deadlines voor kerst en tussendoor je huis ook nog decoreren voor kerst. Door al die bezigheden heb ik niet eerder tijd kunnen vinden om voor jullie een gezellige blog te schrijven. Maar hier is ie dan; de blog over X-mas 2015. In mijn nieuwsbrief schreef ik al kort over tips en trends voor jouw kerst huis. Hier zal ik een en ander wat meer uitdiepen.

Je kan je huis met kerst natuurlijk op heel veel manieren decoreren. Traditioneel gebruiken we kleuren als rood/wit, zilver en goud. Maar tegenwoordig is iedere kleur mogelijk en welke moet je nou kiezen?

Kersttrends 2015

Er zijn dit jaar een aantal kersttrends te onderscheiden, waarvan enkele nauw samenhangen met de alledaagse interieurtrends:

 • Scandinavian black&white. Dit is een sfeertje waar ik persoonlijk erg van hou. Denk hierbij aan basic en strak. Hou je kerstboom lekker rustig en maak verder een paar stillevens met bijvoorbeeld een houten kerstster of een dennentak met een kandelaar en die ene mooie kerstkaart in zwart fotolijstje.

Kerst trends 2015 kerst 4 kerst 3 kerst 2

 

 

 

 

 

  • Een andere trend dit jaar zijn de pastelkleuren, zoals poederroze, pastelblauw en -paars. Voor een rustig beeld kies je voor 1 kleur, maar als je durft kan je natuurlijk ook lekker mixen. Deze trend past zowel goed in een romantisch interieur als in een modern interieur. Hou jij van romantisch? Leef je dan helemaal uit en hang je boom lekker vol. Wil je het wat moderner? Kies dan voor minder en wat strakkere decoraties in pastel.

kerst 5 kerst trends 2015 kerst trends 2015 kerst trends 2015

 

 

 

 

 

 

  • Hou je van wintersport en het sfeertje daarbij? Dan is dit helemaal jouw ding; decoreer je huis als een luxe houten chalet. Maak gebruik van houten accessoires, dierenvellen, wol, koper, goud en de kleuren bruin, cognac en champagne. Neem de bling-bling stijl van Eric Kuster als leidraad en vertaal deze naar een luxe blokhut. Open haardje aan en jouw kerst kan beginnen.

kerst trends 2015 kerst trends 2015 kerst trends 2015

 

 

 

 

 

 

Kersttafel

Nu je huis gezellig gedecoreerd is in 1 van die nieuwe stijlen rest er eigenlijk nog maar 1 taak: het kerstdiner. Dat betekent naast koken ook het decoreren van de kersttafel. Nou vind ik persoonlijk een mooi gedekte tafel een must als je gasten ontvangt. Maar met kerstmis besteed ik hier extra veel aandacht aan. Hieronder een aantal tips zodat ook jouw kersttafel een plaatje wordt.

 • Zorg voor een mooie basis met je tafelkleed, bijvoorbeeld linnen, damast of katoen. Kies voor een kleur die bij jouw stijl past en waar de borden goed op uitkomen.
 • Hou de tafel dus in dezelfde stijl als de rest van je huis.
 • Kies je voor Scandinavian black&white? Dan hou je de tafel rustig. Als centerpiece een mooie zwarte of witte vaas met grillige takken of een nonchalante kersttak met Scandinavische decoraties erin. Verder afstylen met wat zwarte of witte accessoires als een kandelaar, kerstballen en moderne servetten, zoals deze met kerstboompjes.

kerst trends 2015 kerst trends 2015 kerst trends 2015

 

 

 

 

 

 

 • Wil je je tafel in pasteltinten decoreren? Ga dan op zoek naar een tafelkleed in de kleur van je kerst-interieur. Als je het stijlvol en rustig wilt houden gebruik je slechts 1 pasteltint, eventueel ton sur ton. Mag het wat brutaler? Combineer dan verschillende pastels voor een vrolijk en modern geheel. Als centerpiece kan je een kamerden of dennentak gebruiken, maar zo’n boeket met tulpen is natuurlijk ook prachtig.

 

kerst trends 2015 kerst 1.5

kerst trends 2015

 

 

 

 

 

 

 • Met een basis van hout heb je aan tafel al snel de luxe chalet stijl te pakken. Heb je een stoeren houten tafel, gebruik dan eventueel geen kleed. Maar die boomstamplacemats zijn natuurlijk ook helemaal in style. Maak het chic met gouden of koperkleurige accessoires als kandelaars en bestek en kristallen glaswerk. Als centerpiece is een mooi bloemstuk met kersttakken helemaal in de chaletsfeer. Wil je een cadeautje op het bord? Pak het dan eens op deze manier met touw in.

kerst trends 2015 kerst 2.1. kerst trends 2015

 

 

 

 

 

 

Hopelijk heb ik je op wat ideeën gebracht voor het decoreren van jouw kersttafel. Neem er rustig de tijd voor zodat je geen tijdsdruk hebt en er ook echt van genieten! Veel plezier.

Als je nog vragen hebt kan je me natuurlijk altijd mailen: erik@thuisinstijl.info

Latest posts by 'tHUIS IN STIJL (see all)

Een gedachte over “Kersttrends 2015; Interieur en kerst-tafel

 1. Marieke

  Wat een leuke tips! erg leuk ik ga ook binnenkort mijn tafel weereens mooi dekken met mijn melamine als mijn schoonouders komen eten voor de eerste keer. Spannendd!

  Reageren

Geef een reactie