Kerst HUIS IN STIJL

Kerst - Kies een thema

Bijna kerstmis

Sinterklaas is net in het land en ‘tHUIS IN STIJL is al bezig met een blog over kerstmis. Ik hou van ons oer-Hollandse Sinterklaasfeest, maar voor een stylist gaat er niets boven kerst! Heerlijk om je huis gezellig te maken met allerlei decoraties. En ook het versieren van de kerstboom blijft een bijzonder moment. Oh, ik kan bijna niet wachten, maar gelukkig duurt het ook niet meer zo lang. I’m dreaming of a white christmas

Thema?

Vorig jaar ging ik voor die witte kerst, maar wel met een flinke dosis kleur. Ik bedenk namelijk ieder jaar een thema voor mijn kerstversieringen. In 2013 was dat dus wit met alle kleuren van de regenboog. Dit jaar wil ik het meer basic houden met kerstversieringen in Scandinavische stijl; dus veel blank hout, wit en pasteltinten. Op deze manier hou ik het ieder jaar voor mezelf weer nieuw!

Christmas sharing

Nou zul je denken; dat gaat wel in de papieren lopen; ieder jaar een ander thema en nieuwe kerstversieringen. Nee hoor, dat hoeft helemaal niet! Wel eens van sharing economy gehoord? Dit is een nieuwe duurzame trend gericht op het delen van bezit. Waarom moet en we allemaal dingen hebben, die we de helft van de tijd niet gebruiken? Deze trend past dan ook perfect bij kerstmis. Ruil jouw kerstdecoraties met die van je zus of vriendin, zodat je weer wat nieuws hebt. En dat geldt natuurlijk ook voor je ruilpartner. Natuurlijk wel voorzichtig zijn met de spullen van een ander, maar dat spreekt voor zich! Mij is het in ieder geval vorig jaar goed bevallen; ik had toen de kerstballen van mijn schoonzus in de boom hangen. Dus ruil je kerstspullen, da’s helemaal van deze tijd!

waar kies jij voor met KerstWat is jouw stijl?

Wat wordt jouw thema voor kerst 2014? Ga je ruilen of toch kopen? En wordt het dit jaar weer een echte kerstboom of toch maar niet? Belangrijke vragen, maar de allerbelangrijkste is toch wel: Wat is mijn stijl?

Als je weet welke stijl jouw interieur heeft is het gemakkelijker jouw kerstdecoraties hier op aan te passen. Want we willen een stijlvol thuis en geen bonte kermis! Heb je een klassieke inrichting? Kies dan voor traditioneel met een echte kerstboom met zilveren of gouden ballen en een piek. Hou je meer van modern? Dan past een alternatieve kerstboom goed bij jouw interieur, gemaakt van b.v. een ladder of losse plankjes. En heb je een landelijk interieur? Hou dan je kerstboom sober met natuurlijke decoraties van stro of hout. Belangrijk is dus dat je eerst goed kijkt naar de inrichting van je huis. Dit voorkomt miskopen en maakt het shoppen van jouw kerstdecoraties een stuk gemakkelijker; je weet in welke winkels je moet zijn en je slaat de “verkeerde” stijlafdelingen gewoon over.

Tijdschriften vol met kerstinspiratie

Maar waar koop ik die prachtige nieuwe kerstdecoraties? Inspiratie haal je uit de kerstbijlages van vele woontijdschriften als VT Wonen en 101 Woon ideeën. Ik liet me inspireren door de nieuwe tijdschriften van More Than Classic en Wonen landelijke stijl met een extra kerstinspiratiegids.

Zelf maken?

Je kunt natuurlijk ook je kerstdecoraties zelf gaan maken in plaats van te gaan shoppen. Dit is een budgetvriendelijke manier om je huis te versieren en geeft tevens een heel persoonlijke touch. Maak b.v. van kleine berkenstammetjes originele kandelaars door er een gat in te maken met een (speed)boor. Of rijg wat takjes uit het bos in toenemende lengte tot een hangende kerstboom. Als je magneetjes aan je kerstballen plakt is jouw koelkast of magneetbord ook meteen in kerstsfeer. Of maak van dat oude dienblad op zolder een stijlvol kerstaccessoire. Natuurlijk moet je voor dit alles wel tijd hebben.

kerst stylingKerst styling tips

Helaas is dat voor veel mensen niet weggelegd. Iedereen is druk, zeker aan het eind van het jaar. Die Sinterklaas surprise moet nog af en de kerstkaarten moet ik ook nog schrijven. Met deze instant styling tips creëer jij echter in een handomdraai een stijlvol kerst-huis. Doe jouw mooiste kerstballen in een transparante vaas. Of zet een aantal decoratieve takken met Amaryllisbloemen in een vaas voor een stijlvol kerstboeket. Of maak van gekleurde decoratietape een kerstboom of ster op je muur of raam. Of vul een weckpotje met veenbessen en zet er een waxinelichtje in voor een origineel windlicht. Kortom, met een paar accessoires heb jij ook dat kerstgevoel in huis; tijd of niet!

Kersttafel

En dan is het bijna zover: je huis is in kerstsfeer, de boodschappen in huis, maar dan de tafel nog. Denk van te voren goed na over de styling van jouw kersttafel. Hoeveel stoelen heb je nodig voor je gasten en passen die aan jouw tafel? En welke kleur krijgt de gedekte tafel? Kies je voor dezelfde kleuren als jouw kerstdecoraties, dan creëer je eenheid en rust. En geef je elkaar cadeautjes? Zorg dan voor dezelfde kleur inpakpapier als je kerstdecoraties, zeker als je cadeautjes op de borden legt. En wil je een menu kaartje naast het bord? Beschilder wat kleine plankjes met schoolbordenverf en je hebt een leuk leitje voor je menu!

Ga trouwens wel op tijd inkopen doen voor jouw tafelkleed, servetten of decoraties, zodat niet op het laatste moment alles uitverkocht is, of je het nergens kunt vinden.

Heb jij ook zo’n zin om aan de slag te gaan met jouw kerst-thuis? Wel kerstthema kies jij? Laat het ons weten in de comments! En heb je mooie foto’s deel deze dan met ons via Facebook! We zijn benieuwd!

‘tHUIS IN STIJL wenst iedereen veel styling plezier en stijlvolle, gezellige kerstdagen toe!

Kerst 2014

Erik Koenderink

Erik Koenderink

tHUIS IN STIJL is het interieurontwerpbureau van Erik Koenderink. Erik gaat ieder project in met een open mind:

"Ik ontwerp niet vanuit mijn eigen smaak of woonvisie. Mijn inspiratie haal ik uit de persoonlijkheid en stijl van mijn opdrachtgever, zodat mijn opdrachtgever elke dag met verwondering rondkijkt en vol trots denkt: 'dit is mijn thuis!' "

Erik Koenderink is gecertificeerd interieurontwerper en aangesloten bij Stichting Orde van Registerontwerpers (SOR).

Wil je advies over je interieur, verkoopstyling of een interieurontwerp, neem dan contact op met Erik via 06 21 88 54 79 of erik@thuisinstijl.info.
Erik Koenderink

Latest posts by Erik Koenderink (see all)

Dit bericht werd geplaatst in Styling Tips en getagged met , , , , op door .

Over Erik Koenderink

tHUIS IN STIJL is het interieurontwerpbureau van Erik Koenderink. Erik gaat ieder project in met een open mind: "Ik ontwerp niet vanuit mijn eigen smaak of woonvisie. Mijn inspiratie haal ik uit de persoonlijkheid en stijl van mijn opdrachtgever, zodat mijn opdrachtgever elke dag met verwondering rondkijkt en vol trots denkt: 'dit is mijn thuis!' " Erik Koenderink is gecertificeerd interieurontwerper en aangesloten bij Stichting Orde van Registerontwerpers (SOR). Wil je advies over je interieur, verkoopstyling of een interieurontwerp, neem dan contact op met Erik via 06 21 88 54 79 of erik@thuisinstijl.info.

Geef een reactie