Lekker weg in eigen tuin!

Lekker weg in eigen tuin

Het is zomer in Nederland en regio Zuid heeft bijna vakantie. Veel mensen vertrekken naar het buitenland, maar ook thuis in jouw eigen tuin kan je heerlijk genieten! In deze blog tips om jouw dagen stijlvol door te komen met buiten zonnen, chillen, koken en eten.

Zo zou zo’n doorsnee vakantiedag in je eigen tuin er uit kunnen zien….

Douchen
Een nieuwe dag in Chez le Jardin. Wat geeft meer vakantiegevoel dan buiten douchen? Onder een stijlvolle buitendouche of gewoon met je gieter en tuinslang. O.K! Liefst wel in een besloten tuin, maar dan waan je je toch echt op Bali!

Lekker weg in eigen tuin

Ontbijten
Na zo’n verkwikkende douche gaan we lekker ontbijten in de tuin. Haal verse croissants bij de bakker, dek gezellig de tafel met een fleurig kleed en vers geplukte bloemen. Jus d’orange erbij; daar kan geen Frans ontbijt tegen op!

Koffie drinken
Daarna een kopje koffie of thee? In de zon of toch maar in de schaduw? Op de veranda is het nog lekker koel. Even lekker cocoonen met een kopje koffie! We gaan straks wel in de zon.

Lekker weg in eigen tuin

Lunch
Een stijlvol gedekte tafel, natuurlijk buiten, of gewoon een heerlijke club sandwich of broodje in de loungebank; wat is het leven toch zwaar!

Zwemmen
Het wordt nu toch wel warm. Tijd voor wat afkoeling. Spring in je zwemvijver, maar dat bad op pootjes in de tuin is natuurlijk ook heerlijk verkwikkend. En wat vindt je van deze tip? Maak een zwembad van een kleine container en graaf deze in. Erg origineel!

Lekker weg in eigen tuin Lekker weg in eigen tuin

Zonnen en Siësta
Nu eerst even opwarmen en opdrogen. Dat doen we op dat mooie daybed of in die super relaxte hangmat. Waar is de zonnebrand? We moeten natuurlijk niet verbranden terwijl we heerlijk een middagdutje doen.

Lekker weg in eigen tuin

Lezen
Nu wordt het toch echt even te heet! Uit de zon trekken we ons terug met een goed boek in onze buitenkamer. Dat dit eerst een schuurtje was, is niet meer te zien met die stijlvolle lamp en comfortabele tuinbank vol kussens.

Lekker weg in eigen tuin

Koken
Wat vliegt de tijd met dat spannende boek! Hoogste tijd om te gaan koken. Op de Big Green Egg bereid je de heerlijkste maaltijden; voor slowcooking is het te laat. Barbecueën dan, of gerookte zalm? Nee, het wordt een Italiaanse avond met pizza, pasta en een goed glas wijn.

Lekker weg in eigen tuin

Eten
We dekken een lange tafel in de tuin met een rood geruit kleed en kaarsen op tafel. In de boom hangen we lampions of een lichtsnoer. Als het donker is geeft dat echt een sprookjesachtig gezicht! Daar zijn onze gasten al! We zijn net een grote Italiaanse familie aan die lange tafel! Dat wordt genieten van een lange zomeravond met goede gesprekken en fijn gezelschap.

Lekker weg in eigen tuin Lekker weg in eigen tuin

Slapen
Na middernacht vertrekken de laatste gasten. Nog een laatste glas wijn om deze heerlijke dag mee af te sluiten. En dan naar bed. De trampoline ligt heerlijk met dat matrasje erop en die klamboe houdt de muggen weg. Je telt nog even de sterren, maar de slaap heeft je al ingehaald.

Droom lekker van jouw stijlvolle tuin!

Who needs a house in the summer?

Latest posts by 'tHUIS IN STIJL (see all)

Geef een reactie