Stylvol Pasen! – stylingtips voor Pasen

Stylingtips voor Pasen. Dit weekend is het Pasen. We verstoppen eieren, zoeken deze weer op, brunchen met familie of vrienden. Kortom, er staat een gezellig weekend voor de deur. Dan wil je je huis natuurlijk ook helemaal in de Paas- en voorjaarssfeer. Een aantal stylingtipsPasen is een feest voor familie en vrienden. We verstoppen paaseieren, zoeken ze weer op, ontvangen gasten thuis voor brunch of diner, en we maken ons huis gezellig met voorjaarsbloemen en paastakken.

Oorsprong Paastak

We zetten wilgentakken in huis en versieren die met eieren of kuikentjes. Waarom doen we dat eigenlijk? Vroeger vierden we met Pasen dat de lente begon. Takken met knoppen, eieren en kuikentjes waren bijpassende symbolen voor dit feest van de vruchtbaarheid.

Stylingtips voor het paasweekend: Versier je paastakken met zelfgemaakte creaties

Paastak anders

Maar het kan ook anders. Vergeet die kronkelwilg nou eens, want er zijn nog zoveel andere mooie takken! Zet bijvoorbeeld wat magnoliatakken in een glazen vaas. Of ga voor een trendy gouden vaas met katjestakken erin. Maar iedere struik of boom die rond Pasen bloeit, is natuurlijk geschikt; in mijn tuin bloeit bijvoorbeeld de toverhazelaar nu prachtig! Versier jouw Paastakken met eigengemaakte decoraties zoals blaadjes of eieren van trendy inpakpapier voor een persoonlijke sfeer.

Stylingtips Pasen: De paaseieren trendsTrends Paaseieren

Maar laten we vooral de paaseieren niet vergeten. Je kunt natuurlijk chocolade eieren kopen, maar nog leuker is het om eieren zelf te beschilderen!

Dit jaar zijn eieren met geometrische vormen en eieren in de kleur goud erg trendy. Daarnaast zijn pasteltinten roze en groen en de naturellen bruin en zwart populair.  Maar denk ook eens aan kalkverf, zodat je met krijt iets leuks op het ei kan schrijven of tekenen.

Wist je trouwens dat het grootste paasei ter wereld in Alberta Canada staat en 8 meter groot is?

Hoe dek ik de tafel met Pasen?

Ga je met Pasen thuis brunchen of dineren? Dan hoort daar een mooi gedekte tafel bij.

Net als met kerstmis plaats je een mooi bloemstuk in het midden of aan de rand van je tafel. Zorg voor het voorjaarsgevoel door te werken met voorjaarsbloemen of -takken. Ook groen tarwegras of zo’n gekke tafelloper van kunstgras zorgen voor jouw paassfeer. Wordt jouw tafel pastel roze, blauw of toch lekker bont? Het kan allemaal. En vouw je servetten eens als paashaas; succes verzekerd!

Stylingtips Pasen: Hoe dek je de tafel met Pasen?

‘tHUIS IN STIJL wenst iedereen een stylvol Pasen toe. Wil je nog meer tips voor de styling van jouw huis met Pasen? Bel of mail ‘tHUIS IN STIJL 06-21885479 of erik@thuisinstijl.info

Erik Koenderink

Erik Koenderink

tHUIS IN STIJL is het interieurontwerpbureau van Erik Koenderink. Erik gaat ieder project in met een open mind:

"Ik ontwerp niet vanuit mijn eigen smaak of woonvisie. Mijn inspiratie haal ik uit de persoonlijkheid en stijl van mijn opdrachtgever, zodat mijn opdrachtgever elke dag met verwondering rondkijkt en vol trots denkt: 'dit is mijn thuis!' "

Erik Koenderink is gecertificeerd interieurontwerper en aangesloten bij Stichting Orde van Registerontwerpers (SOR).

Wil je advies over je interieur, verkoopstyling of een interieurontwerp, neem dan contact op met Erik via 06 21 88 54 79 of erik@thuisinstijl.info.
Erik Koenderink

Latest posts by Erik Koenderink (see all)

Dit bericht werd geplaatst in Styling Tips en getagged met , , op door .

Over Erik Koenderink

tHUIS IN STIJL is het interieurontwerpbureau van Erik Koenderink. Erik gaat ieder project in met een open mind: "Ik ontwerp niet vanuit mijn eigen smaak of woonvisie. Mijn inspiratie haal ik uit de persoonlijkheid en stijl van mijn opdrachtgever, zodat mijn opdrachtgever elke dag met verwondering rondkijkt en vol trots denkt: 'dit is mijn thuis!' " Erik Koenderink is gecertificeerd interieurontwerper en aangesloten bij Stichting Orde van Registerontwerpers (SOR). Wil je advies over je interieur, verkoopstyling of een interieurontwerp, neem dan contact op met Erik via 06 21 88 54 79 of erik@thuisinstijl.info.

Geef een reactie