Do’s & Don’ts voor je interieur

Interieur trends anno 2015

In deze blog ga ik jullie wat meer vertellen over de nieuwe trends voor het interieur. Ook zal ik aangeven wat anno 2015 absoluut echt niet meer kan! Ik besef me goed dat zo’n verhaal natuurlijk nooit compleet of helemaal up-to-date kan zijn. Ook wil ik je wijzen op het risico van het volgen van veranderlijke trends. Als jij geen zin hebt om ieder jaar je interieur te veranderen, kies dan alleen voor trendy accessoires als bijvoorbeeld kussens. Deze zijn later weer gemakkelijk te vervangen.

Do’s voor je interieur anno 2015

Dit jaar zijn er de volgende trends:

interieur trends origamiOrigami (Faceted)
Woonaccessoires met geometrische vormen zijn helemaal van nu! Naast papier wordt er gebruik gemaakt van textiel, hout en metaal; niets is te gek! Denk hierbij aan behang, vloerkleden, kussens, lampen, wanddecoraties et cetera. Op mijn Pinterest pagina vind je meer inspirerende foto’s.

 

 

interieur trends mandwerkCraftswork
Vooral mandwerk is populair, maar we zien ook veel borduursels, breisels en stiksels terug in ons interieur. Dit handwerk herinnert ons aan de rust en de gezelligheid van vroeger en kun je toepassen bij meubels, vloerkleed, kussens, et cetera.

 

 

 

interieur trends koperGoud/ Koper
Koper was al populair, maar goud is dit jaar helemaal “hot”. Geef jouw interieur met enkele goudkleurige accessoires dat extra vleugje luxe en glamour en waan je een Hollywoodster! Mix & Match goud met koper en zilver voor een levendig resultaat. Denk aan lampen, kandelaars, spiegel- en fotolijstjes, (wand)decoraties et cetera.

 

interieur trends botanische prints 2Botanische prints
Dit behang past perfect bij de Bohemian Jungle Style (stadsjungle van kamerplanten in je huis) en is zeker voor de serre een erg goed idee. Combineer het met kamerplanten, die je voor een mooi effect groepeert. Maak bijvoorbeeld eens een roomdivider van kamerplanten of hang je planten op. Of kies voor een groene wand. Hoe? Kijk snel op mijn Facebookpagina voor mooie inspiratiefoto’s.

 

interieur trends colored 1Colored
Kleur is niet langer de laatste stap, maar veel meer het startpunt van design. Door het bewerken van materialen, zoals bv koper worden er gelaagde, intense kleureffecten gecreëerd. Daarnaast zijn de dip&dye en ombre trend (in elkaar overlopende kleuren) populair. Je ziet dip&dye terug bij meubels met gekleurde poten, maar ook bij schilderijen (natuurlijk niet bij je Rembrandt of Vermeer). Een overlopend kleurpalet is mooi bij gordijnen en op muren, zowel verticaal als horizontaal.

 

interieur trends colored 1 interieur trends colored 3

Don’ts voor je interieur anno 2015

Natuurlijk kan en mag er nog steeds heel veel anno 2015. Stijlen bestaan naast en door elkaar en een persoonlijk interieur is natuurlijk spannender dan die uit een showroom. Toch zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt doen. Bij ieder voorbeeld noem ik ook een uitzondering, want het is natuurlijk nooit zwart/wit!

interieur trends muurSchoon metselwerk
Dit geeft vaak een oubollig jaren zeventig effect en maakt een huis donker. Ik adviseer je om schoon metselwerk en grof stucwerk met een gladde stuc laag af te laten werken. Een grove steense muur is wel mooi in een industriële Loft.

 

Donker en fel gekleurde deuren en kozijnen
Dit maakt een huis rommelig, zeker als er in één huis verschillende kleuren voor het houtwerk worden gebruikt. Schilder ze over in een lichte kleur, liefst glanzend wit, omdat deze lak sterk is en een chique uitstraling geeft.

 

 

 

interieur trends lambrizeringLambrisering op de muren
Dit doet ouderwets aan en maakt een ruimte kleiner, zeker als de lambrisering donker van kleur is. Vervang de lambrisering door een gladde stuc laag, of schilder deze in een lichte kleur over. In een nieuwbouwhuis kan een lambrisering echter wel sfeer brengen. Ook kan het mooi zijn om een lambrisering te schilderen.

 

Barok behang
Dit behang is echt helemaal uit de tijd. Schilder maar gauw over in een lichte neutrale kleur, of kies voor eigentijds behang zoals bijvoorbeeld Scrapwood Wallpaper van Piet Hein Eek. Behang slechts één wand als wanddecoratie, want mooi behang is nogal prijzig. Ook gaat de print zo minder gauw vervelen.

 

interieur trends balkenplafondDonker balkenplafond
Deze boerderijstijl was erg populair in de jaren zeventig, maar kan nu echt niet meer! Maak je plafond met gipsplaten weer glad, of schilder de balken in een lichte kleur voor een budget oplossing. Zo’n balkenplafond past wel helemaal bij een landelijk interieur.

 

Plavuizen vloer
Ook plavuizen passen prima bij een landelijk interieur. Heb je een andere stijl? Vervang ze dan door er een mooie natuurstenen- parket-, of laminaatvloer overheen te leggen.

 

 

interieur trends symmetrie
Symmetrie

Van alles twee in de vensterbank; 2 vazen, 2 kandelaars, 2 identieke potten en planten. Dit is een beetje saai en mag best wel wat spannender. Maak bijvoorbeeld een stilleven in de vensterbank van jouw favoriete accessoires. Hiermee creëer je je eigen etalage. In een klassiek interieur is symmetrie echter wel passend en vaak ook een must.

 

Veel succes met het restylen van jouw huis. Trendy of niet, jouw huis moet een thuis zijn en jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Hulp nodig bij het omzetten van deze tips? Bel of mail ‘tHUIS IN STIJL: 06-21885479 of erik@thuisinstijl.info.

 

Erik Koenderink

Erik Koenderink

tHUIS IN STIJL is het interieurontwerpbureau van Erik Koenderink. Erik gaat ieder project in met een open mind:

"Ik ontwerp niet vanuit mijn eigen smaak of woonvisie. Mijn inspiratie haal ik uit de persoonlijkheid en stijl van mijn opdrachtgever, zodat mijn opdrachtgever elke dag met verwondering rondkijkt en vol trots denkt: 'dit is mijn thuis!' "

Erik Koenderink is gecertificeerd interieurontwerper en aangesloten bij Stichting Orde van Registerontwerpers (SOR).

Wil je advies over je interieur, verkoopstyling of een interieurontwerp, neem dan contact op met Erik via 06 21 88 54 79 of erik@thuisinstijl.info.
Erik Koenderink

Latest posts by Erik Koenderink (see all)

Dit bericht werd geplaatst in Tips Interieurontwerp op door .

Over Erik Koenderink

tHUIS IN STIJL is het interieurontwerpbureau van Erik Koenderink. Erik gaat ieder project in met een open mind: "Ik ontwerp niet vanuit mijn eigen smaak of woonvisie. Mijn inspiratie haal ik uit de persoonlijkheid en stijl van mijn opdrachtgever, zodat mijn opdrachtgever elke dag met verwondering rondkijkt en vol trots denkt: 'dit is mijn thuis!' " Erik Koenderink is gecertificeerd interieurontwerper en aangesloten bij Stichting Orde van Registerontwerpers (SOR). Wil je advies over je interieur, verkoopstyling of een interieurontwerp, neem dan contact op met Erik via 06 21 88 54 79 of erik@thuisinstijl.info.

Geef een reactie