Vakantietrends 2017 en glamping

Vakantietrends 2017 en glampingVakantie; de meesten van ons kunnen er geen genoeg van krijgen. Wat is nou eigenlijk zo leuk aan vakantie? Want thuis is toch van alle gemakken voorzien? Vakantie geeft je de kans andere werelden te ontdekken, even te ontsnappen uit je eigen omgeving en lekker tot rust te komen. Allemaal waar, maar vergeet ook vooral de voorpret niet. Maanden of weken van te voren al je vakantie boeken en je alvast voorstellen hoe prachtig die bestemming is waar je naar toe gaat. Om jullie te verlekkeren een blog over de vakantietrends voor 2017.

Voor volgend jaar worden de volgende trends voorspeld:
• Reizen op maat
• Beleving
• Groepsreis op maat
• Duurzaamheid
• Back to basic
• Glamping

Op de meeste van deze trends zal ik slechts kort ingaan, omdat ze wat minder op mijn expertisegebied liggen van interieurontwerper/ stylist. De trend glamping is natuurlijk wel mijn ding en zal ik daarom wat uitvoeriger bespreken.

Reizen op maat

We mijden steeds vaker het massatoerisme, omdat ieder van ons zijn eigen specifieke wensen heeft. Handige touroperators en aanbieders van reizen spelen hier steeds meer op in. Reizen worden samengesteld naar wens van de klant. Veel toeristen willen geen standaard strandvakantie meer, maar unieke ervaringen beleven.

Beleving

We willen ervaren hoe de plaatselijke bevolking leeft. Dus niet weggestopt worden in een luxe all inclusive resort ver weg van de bewoonde wereld, maar eten en slapen in accommodaties tussen de locals. De enorme populariteit van airbnb getuigt ook van deze trend.

Groepsreis

In de hectische wereld van alledag komen we vaak niet toe aan quality time met onze naasten. Dus waarom niet die mooie groepsreis beleven met je liefste familie of vrienden in plaats van vreemden?

Duurzaamheid

We worden ons steeds bewuster van de schade die we met ons massatoerisme toebrengen aan natuur en milieu. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. We willen verantwoorder reizen en gaan minder vaak vliegen. Ook denken we meer aan de natuur in plaats van alleen aan die perfecte foto. Eco- en duurzaam toerisme is dan ook de toekomst.

Back to basic

Mede door de aspecten van duurzaamheid en beleving/ avontuur worden back to basic vakanties steeds populairder. In spaarzaam ingerichte blok- of boomhutten ervaren hoe het eenvoudige leven vroeger was. Dus geen stromend water, een toilethuisje buiten en zelf vuur maken om er vervolgens je maaltijd op te bereiden. Kortom ontdekken of we zonder luxe nog kunnen (over)leven.

Glamping

Glamping is het tegenovergestelde van back to basic. Het woord is een samenvoeging van glamourous en camping en staat voor de luxe van een hotelkamer in de vrije natuur. Je overnacht in een safari-, nomaden- of tipitent, boomhut, pipowagen of luxe (sta)caravan. En in tegenstelling tot gewoon kamperen, hoef je behalve kleding lekker niets mee te nemen, want de accommodatie is van alle gemakken voorzien; zelfs van een vast bed! De combinatie van luxe en natuurschoon maakt glamping tot een onvergetelijke ervaring.

Zowel in Nederland als door heel Europa zijn glamping accommodaties te vinden. Hier een paar inspirerende foto’s .

Vakantietrends 2017 en glamping7 Vakantietrends 2017 en glamping7 Vakantietrends 2017 en glamping7 Vakantietrends 2017 en glamping7 Vakantietrends 2017 en glamping7 Vakantietrends 2017 en glamping7

Ik wens je een hele fijne vakantie toe en alvast veel voorpret met het uitzoeken van je bestemming voor volgend jaar.

Latest posts by 'tHUIS IN STIJL (see all)

Geef een reactie