Verkoopstyling tips: De eerste indruk van je woning

verkoopstyling welkom 2In mijn vorige blog over verkoopstyling beloofde ik meer informatie om jouw te koop staande huis perfect te presenteren en verkoop klaar te maken. Om het allemaal weer even op te frissen nogmaals de definitie van verkoopstyling:

Het met een relatief laag budget professioneel restylen van een woning voor een breed publiek met als doel een snellere verkoop tegen een hogere prijs.

Dit klinkt eenvoudiger dan het is. Het is best moeilijk om je eigen smaak opzij te zetten en je woning door de ogen van een vreemde te bekijken. In deze blog ga ik je daarbij helpen.

You never get a second chance for a first impression!

De eerste indruk die je huis maakt op aspirant-kopers is het allerbelangrijkst! Zowel op internetsites als Funda als in het echt. Veel geïnteresseerden lopen of rijden langs je huis en vormen een oordeel. Deze eerste indruk  bepaalt of ze nog verder gaan nadenken over jouw huis. Reden te meer om niets aan het toeval over te laten.

Maar hoe maak ik dan die goede eerste indruk?

Heel belangrijk zijn de 3 R’s: Reinheid, Rust en Regelmaat. Deze regels uit de opvoedkunde zijn eigenlijk ook van toepassing op ons interieur. Een huis moet bij bezichtiging aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Schoon en fris
  • Lichte kleuren
  • Niet te vol
  • Niet teveel (persoonlijke) spullen
  • Geen druk behang/ prints/ patronen
  • Eenheid qua kleurgebruik en stijl
  • Niet teveel verschillende vloerbedekking in gehele woning

Kortom, om een goede indruk te maken op een breed publiek moet je huis er neutraal uitzien. Diegene die jouw huis bezichtigt, moet zich al helemaal kunnen voorstellen dat hij of zij er woont.

Hoe je voor een neutrale uitstraling van jouw huis kunt zorgen, lees je in mijn volgende blog. Veel succes met het toepassen van deze verkoopstyling tips en de verkoop van je huis. Mocht je nog vragen hebben of je wilt (online) advies neem dan contact met me op.

 

Erik Koenderink

Erik Koenderink

tHUIS IN STIJL is het interieurontwerpbureau van Erik Koenderink. Erik gaat ieder project in met een open mind:

"Ik ontwerp niet vanuit mijn eigen smaak of woonvisie. Mijn inspiratie haal ik uit de persoonlijkheid en stijl van mijn opdrachtgever, zodat mijn opdrachtgever elke dag met verwondering rondkijkt en vol trots denkt: 'dit is mijn thuis!' "

Erik Koenderink is gecertificeerd interieurontwerper en aangesloten bij Stichting Orde van Registerontwerpers (SOR).

Wil je advies over je interieur, verkoopstyling of een interieurontwerp, neem dan contact op met Erik via 06 21 88 54 79 of erik@thuisinstijl.info.
Erik Koenderink

Latest posts by Erik Koenderink (see all)

Dit bericht werd geplaatst in Verkoopstyling en getagged met , , op door .

Over Erik Koenderink

tHUIS IN STIJL is het interieurontwerpbureau van Erik Koenderink. Erik gaat ieder project in met een open mind: "Ik ontwerp niet vanuit mijn eigen smaak of woonvisie. Mijn inspiratie haal ik uit de persoonlijkheid en stijl van mijn opdrachtgever, zodat mijn opdrachtgever elke dag met verwondering rondkijkt en vol trots denkt: 'dit is mijn thuis!' " Erik Koenderink is gecertificeerd interieurontwerper en aangesloten bij Stichting Orde van Registerontwerpers (SOR). Wil je advies over je interieur, verkoopstyling of een interieurontwerp, neem dan contact op met Erik via 06 21 88 54 79 of erik@thuisinstijl.info.

Geef een reactie